Rubriky
Informace

Registrace 2011

Vážení rodiče,

již tradičně je začátek roku obdobím placení členských příspěvků Junáka, tzv. registrace. Dne 14. listopadu 2010 schválila středisková rada výši členských příspěvků pro rok 2011 v následující podobě:

  • Základ — 400 Kč
  • Snížená — 350 Kč
  • Mimořádná snížená — 300 Kč

Základ je brán na jednotlivého člena, pro druhého sourozence je určena Snížená a pro každého dalšího sourozence pak Mimořádná snížená. Tato suma bude rozdělena v rámci Junáka následovně:

  • 215 Kč odchází na ústředí Junáka,
  • 20 Kč na krajskou radu Junáka jihomoravského kraje TGM,
  • 25 Kč na potřeby okresní rady Brno-venkov, pod kterou spadáme,
  • zbytek zůstává pro potřeby našeho oddílu a střediska

Registraci je potřeba uhradit do 15. ledna 2011. Platby v hotovosti předejte nejlépe osobně přímo vůdci oddílu. V případě bezhotovostního převodu kontaktujte taktéž vůdce oddílu, který Vám přidělí variabilní symbol.
Základní částka registrace zůstává stejná jako v~předchozích letech. Středisko Vranovice se tak i nadále pohybuje pod celorepublikovým průměrem. Částka, která zůstává pro potřeby střediska, potažmo jejich oddílů bude určena zejména pro zajištění naší činnosti. Jde především o nákup literatury, cen za různé soutěže a dalších potřebných věcí pro naši činnost.

Součástí registračního poplatku je i časopis odpovídající věku registrovaného člena, stejně jako tomu bylo v roce 2010. Ve výchozím nastavení bude každý registrovaný člen Junáka dostávat časopis odpovídající věku. Tedy vlčata a světlušky dostanou časopis Světýlko, skautky a skauti dostanou časopis Skaut, rangers a roveři pak časopis Roverský kmen. Volbu časopisu lze nastavit, případně jeho odběr zrušit. Ač jsou časopisy z části financovány právě z registračního poplatku, nelze se v případě zrušení odběru domáhat navrácení peněz. Více o skautských časopisech, jejich typech i obsahu se můžete dozvědět na https://skaut.cz/casopisy.

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem, kteří jakýmkoliv způsobem podporují naši činnost. Dále bychom Vás, rodiče, chtěli poprosit o pomoc v náboru nových členů. Pokud Vám činnost oddílu připadá smysluplná, doporučte nás dále. Máme ověřeno, že nejlepší reklamou je vlastní zkušenost.

V případě jakýchkoliv nejasností a dotazů se obracejte na některý z níže uvedených kontaktů na vůdce oddílu (vit.rusnak@gmail.com, 721 807 386).