Rubriky
Akce E-Kronika Informace

Tábor Dobrohošť 2010

Tábor jsme zahájili již na počátku prázdnin po kratší odmlce v krásném prostředí lesa a rybníka kousek od Dobrohoště u Dačic. Novinkou tohoto roku bylo rozdělení táborových turnusů podle věku účastníků a ne podle oddílů (stylem sám si sám). Díky tomuto se mohli například skauti našeho vranovického oddílu strávit více času se skauty také z Hustopeč a Pohořelic, se kterými by se jinak potkali pouze na střediskových akcích.

Zpět ale k táboru. Letošní celotáborou hrou (CTH) bylo putování časem. Děti takto prošli časové období velkým třeskem počínaje a příštími letními olympijskými hrami konče. Samozřejmě jsme nemohli zapomenout na oblíbené části lidské historie jako byla například antika nebo ty pro nás skauty významné, jako vznik skautingu nebo jeho několikeré zakázání a obnovení u nás. Večery nám u rybníka „zpříjemňovaly“ dlouho do noci pořádané koncerty žab z celého širého okolí (a to si potom zkuste v tom kraválu usnout!).

Tradicí je pořádání celodenního nebo dvoudenního výletu. Aby nám to nebylo líto, letos jsme si dali radši oba dva. Kratší nás zavedl do královského města Jemnice a tamního zámku, delší výlet vedl podél linie bývalého československého opevněn a zavedl nás i na hrad Landštejn. Z důvodu právě se konajícího dne pondělí nebyla tato památka otevřena ale po našem dlouhém obléhání (cca 20 minut) byl hrad dobit a kastelánovi nezbylo nic jiného než nás vpustit dovnitř na prohlídku.

Celým táborem nás provázelo krásné, i když někdy až moc teplé, počasí (pomineme-li dvě přeháňky). Co ale určitě nesmím opomenout zmínit je táborová soutěž  „Tábor hledá talent“ ve které jsme po několik večerů mohli shlédnout vystoupení vskutku velmi nadaných účastníků našeho letošního tábora.

Napsat komentář